شرح خبر

پژوهشگرانی از دانشگاه ناگویای ژاپن با همکاران بین المللی خود و با استفاده از داده های تلسکوپ سوبارو Subaru’s Hyper Suprime-Cam Survey (HSC) و ترکیب آن با داده های ماهواره پلانک توانسته اند میزان همگرایی گرانشی تابش زمینه کیهان به وسیله توزیع کهکشان ها و ماده تاریک را در انتقال به سرخ حدود 4 برای اولین بار به دست آورند.


تصویر برگفته از وبگاه تلسکوپ سوبارو: طرحواره ای از همگرایی گرانشی تابش زمینه کیهانی


این پژوهش که در مجله فیزیکال ریویو لترز چاپ شده است، از روش همگرایی گرانشی برای اندازه گیری میزان ماده و اختلالات تباین چگالی استفاده کرده است. جالب است که در این روش تابش زمینه کیهان خود به عنوان منبع و توزیع ماده میان مشاهده گر و تابش زمینه نقش عدسی گرانشی را ایفا می کند. این محققان پس از تمیزکردن داده های تلسکوپ سوبارو و پلانک از نوفه و تابش فروسرخ زمینه توانسته اند برای اولین بار سیگنال همگرایی را با این پیکربندی خاص با درجه اطمینان آماری 5-سیگما آشکارسازی کنند.

این گروه تحقیقاتی ادعا دارند که با روش های به کاررفته در این پژوهش می توان پارامترهای کیهان شناسی را در انتقال به سرخ های بالا مقید کرد و نقش ماده تاریک، میزان و توزیع آن را در کنار تشکیل و تحول کهکشان های اولیه بررسی نمود.



نویسنده خبر: شانت باغرام
کد خبر :‌ 3723

آمار بازدید: ۲۴۶
همرسانی این خبر را با دوستان‌تان به اشتراک بگذارید:
«استفاده از اخبار انجمن فیزیک ایران و انتشار آنها، به شرط
ارجاع دقیق و مناسب به خبرنامه‌ی انجمن بلا مانع است.»‌


صفحه انجمن فیزیک ایران را دنبال کنید




حامیان انجمن فیزیک ایران   (به حامیان انجمن بپیوندید)
  • پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشکده فیزیک دانشگاه تهران

کلیه حقوق مربوط به محتویات این سایت محفوظ و متعلق به انجمن فیریک ایران می‌باشد.
Server: Iran (45.82.138.40)

www.irandg.com