شرح خبر

سلول‌های مغزی موش‌خانگی به حیات ابدی نزدیک می‌شوند: در واقع می‌توانند عمر بدن خود را افزایش دهند. وقتی نورون‌های موش‌خانگی را به مغز موش‌صحرایی پیوند می‌زنیم به اندازه نورون‌های موش‌صحرایی عمر می‌کنند یعنی دو برابر طول عمر متوسط موش خانگی.

یافته‌ها نشان می‌دهد که زندگی طولانی به معنی زوال عقل نیست. لورنزو ماگراسی (Lorenzo Magrassi) جراح اعصاب در دانشگاه پاویا-ایتالیا و نویسنده مقاله می‌گوید: «این امر قطعا می‌تواند در دیگر پستانداران و انسان صادق باشد.»

کارملا آبراهام (Carmela Abraham) دانشمند علوم اعصاب در دانشگاه بوستون می‌گوید: «این یافته‌ها بسیار امیدبخش هستند. سوال این‌جاست: اگر طول عمر خود را طولانی کنیم، نورون‌ها نیز بیشتر عمر می‌کنند؟» و آزمایش ماگراسی به این سوال پاسخ مثبت می‌دهد.

ماگراسی می‌گوید یک نظریه در مورد افزایش سن این است که هر گونه به لحاظ ژنتیکی طول عمر معینی دارد که همه سلول‌های بدن فرسوده می‌شوند و در همان زمان می‌میرند. «ما نشان داده‌ایم که این ایده ساده قطعا درست نیست».


گروه ماگراسی با جراحی، نورون‌ها را از جنین موش با طول عمر میانگین ۱۸ ماه به موش‌صحرایی پیوند زدند. برای این کار، پژوهشگران میکروسوزن شیشه‌ای را از میان شکم موش باردار بیهوش عبور دادند. سپس با استفاده از میکروسکوپ تشریح و ابزاری برای حذف دانه‌های به اندازه ذرت جنین، ذرات کوچکی از بافت مغزی را خارج و نورن‌ها را در مغز موش‌صحرایی جنینی تزریق کردند. بعد از تولد موش‌صحرایی، ماگراسی و همکارانش تا سه سال (نزدیک به مرگ جانداران) صبر کردند تا موش‌‌های صحرایی را با شفقت بکشند و مغز آن‌ها را تشریح کنند.

سلول‌های موش پیوندی با سلول‌های مغز موش‌صحرایی پیوند داده و به نورون‌های در حال کار بالغ تبدیل شده بودند؛ اگرچه مشخصه اندازه کوچک خود را حفظ کرده‌ بودند. همچنین چون گروه ماگراسی سلول‌های موش را تنظیم کرده‌ بودند تا نور سبز ساطع کنند، پژوهشگران می‌توانستند بین نورون‌های موش‌خانگی و صحرایی تمایز قائل شوند. سلول‌های موش‌خانگی دو برابر حالت معمولی عمر کردند و نشانه‌های گذر عمری شبیه به نورون‌های موش ‌صحرایی داشتند.

ماگراسی معتقد است شناخت عامل یاری‌دهنده به نورون‌ها می‌تواند پزوهشگران را به درمان بیماری‌های نورودژنراتیو مانند پارکینسون و آلزایمر رهنمون کند.

وقتی سلول‌های مغز موش‌خانگی (سبز) را به مغز موش‌صحرایی پیوند می‌زنیم، تا دو برابر طول عمر بیشتری دارند.

منبع: Mouse brain cells live long and prosper

مرجع: Lifespan of neurons is uncoupled from organismal lifespan



نویسنده خبر: مهدی سجادی
کد خبر :‌ 933

آمار بازدید: ۳۴۰
همرسانی این خبر را با دوستان‌تان به اشتراک بگذارید:
«استفاده از اخبار انجمن فیزیک ایران و انتشار آنها، به شرط
ارجاع دقیق و مناسب به خبرنامه‌ی انجمن بلا مانع است.»‌


صفحه انجمن فیزیک ایران را دنبال کنید




حامیان انجمن فیزیک ایران   (به حامیان انجمن بپیوندید)
  • پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشکده فیزیک دانشگاه تهران

کلیه حقوق مربوط به محتویات این سایت محفوظ و متعلق به انجمن فیریک ایران می‌باشد.
Server: Iran (45.82.138.40)

www.irandg.com