شرح خبر

سال‌هاست که دانشمندان به مادران باردار توصیه می‌کنند در حین بارداری از واکسن آنفولانزا استفاده کنند. اما اخیرا اعلام شده بود که شاید این واکسیناسیون در طی بارداری بر جنین اثر منفی بگذارد؛ اما اکنون چندین مطالعه این تأثیر سوء را نفی می‌کنند.

داده‌هایی از نروژ در طی شیوع جهانی آنفولانزا در ۲۰۰۹-۲۰۱۰ نشان می‌دهد که ابتلا به آنفولانزا در زنان باردار، تقریبا خطر سقط جنین یا مرده‌آوری کودک را دوبرابر می‌کند. اما پژوهشگران در مجله پزشکی نیوانگلند گزارش داده‌اند که واکسینه شدن در طی بارداری، خطرات ناشی از ابتلای زنان به آنفولانزا را بسیار کاهش می‌دهد.
همچنین این مطالعه درمی‌یابد که واکسیناسیون آنفولانزا در طی بارداری ایمن است. گزارش‌های قبلی پیشنهاد کرده بودند که واکسیناسیون آنفولانزا در طی بارداری اثری منفی بر جنین دارد، اما مطالعه جدید – علاوه بر دو گزارش قبلی از کانادا و دانمارک – چنین ارتباطی را نشان نمی‌دهند.

لون سیمونسن (Lone Simonsen) واگیرشناسی در دانشگاه جورج واشنگتن در واشنگتن دی.سی می‌گوید: «فکر می‌کنم این یافته قوی است. دیدن تحقیقاتی چنین دقیق و بزرگ خوب است.»
کامیلا استولتنبرگ (Camilla Stoltenberg) پزشکی در موسسه سلامت عمومی نروژ در اسلو و همکارانش، مجموعه‌ای از اطلاعات پزشکی نروژ را بررسی کردند و بیش از ۱۰۰۰۰۰ بارداری را در اواخر ۲۰۰۹ تعیین کردند. زنان بارداری که واکسن آنفولانزا دریافت کرده بودند، یک سوم زنان واکسینه نشده، احتمال ابتلا به آنفولانزا داشتند.

استولتنبرگ می‌گوید: «نتایج ما یافته‌های دیگر را تأیید می‌کند که هیچ ارتباطی میان واکسیناسیون [آنفولانزا] و مرده‌زایی یا دیگر اتفاقات مضر در بارداری نیافته‌اند.»
سپس این گروه، سقط جنین و مرده‌زایی‌ رخ‌ داده را در حین سه ماهه‌های دوم و سوم مطالعه کردند. در میان ۲۶۰۰۰ کودکی که از مادران واکسینه شده متولد شدند، ۷۸ مرگ جنینی روی داد؛ در میان ۸۷۰۰۰ مادر واکسینه نشده، ۴۱۴ مرگ جنینی رخ داد.
پژوهشگران محاسبه کردند زنانی که آنفولانزا گرفته‌اند تقریبا دو برابر – ۹۱ درصد – زنان مبتلانشده، جنین خود را از دست داده‌اند.
سقط جنین در طی سه ماهه اول محاسبه نشد زیرا متخصصان محاسبه آن را بسیار سخت می‌دانند. استولتنبرگ می‌گوید: «سقط جنین‌های بسیار ابتدایی در بارداری گاهی توسط زنان تشخیص داده نمی‌شوند و بسیاری از آنان در سیستم درمانی تحت درمان نیستند.»

آنفولانزا زنان باردار را سخت‌تر از دیگر زنان مبتلا می‌کند و واکسیناسیون آنفولانزا دهه‌هاست که برای زنان باردار توصیه می‌شود. واگیرشناس، دشاینی فل (Deshayne Fell) در  Better Outcomes Registry & Network اتاوا ضمن بیان این مطلب، می‌گوید: «اما هنوز هم بسیاری از زنان باردار واکسینه نمی‌شوند. سو‌ء تفاهم زنان باردار این است که آنفولانزا معضل خاصی نیست. اما در واقع این معضل بزرگی است.»

پژوهش‌های دیگر پیشنهاد می‌دهند که شاید خطر آنفولانزا برای جنین در سه‌ماهه اول نیز وجود داشته باشد. سیمونسن و همکارانش در حین تحلیل رکوردهای پزشکی از سال ۱۹۱۸ در آمریکا و اسکاندیناوی درباره شیوع آنفولانزا، افتی سریع در تولدها در می ۱۹۱۹ یافتند. آن‌ها در مجله بیماری‌های واگیردار ۲۰۱۱ گزارش کرده‌اند، این موضوع می‌تواند با ابتلا به بیماری آنفولانزا شش یا هفت ماه زودتر همزمان بوده باشد، یعنی در پاییز ۱۹۱۸ و در اوج شیوع.

سازوکاری که ابتلا به آنفولانزا و ریسک مرگ جنینی رو به افزایش را به هم مرتبط می‌کند، ناشناخته است اما فل می‌گوید دانشمندان به تب بالا و التهاب سیستماتیک در مادر ظنین هستند.

منبع: Flu shot during pregnancy is safe, but flu isn't

مراجع:

·       S. Haberg et al. Risk of fetal death after pandemic influenza virus infection or vaccination. New England Journal of Medicine. doi: 10.1056/NEJMoa1207210.

·       N. Seppa. Flu shots for moms-to-be benefit babies. Science News. Volume 176, Nov. 21, 2009, p. 16.

·       N. Seppa. Flu shot in pregnancy protects newborns. Science News. Volume 174, Nov. 8, 2008, p. 18.



نویسنده خبر: مهدی سجادی
کد خبر :‌ 840

آمار بازدید: ۳۱۰
همرسانی این خبر را با دوستان‌تان به اشتراک بگذارید:
«استفاده از اخبار انجمن فیزیک ایران و انتشار آنها، به شرط
ارجاع دقیق و مناسب به خبرنامه‌ی انجمن بلا مانع است.»‌


صفحه انجمن فیزیک ایران را دنبال کنید




حامیان انجمن فیزیک ایران   (به حامیان انجمن بپیوندید)
  • پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشکده فیزیک دانشگاه تهران

کلیه حقوق مربوط به محتویات این سایت محفوظ و متعلق به انجمن فیریک ایران می‌باشد.
Server: Iran (45.82.138.40)

www.irandg.com